Tel: 06 - 37 33 59 68
Email: marjan@hettekstburo.nl

BLOG ‘Puber column schrijven’

Als ouder van een puberzoon ben ik toegetreden tot de redactie van de ‘BOB’. Het Boni ouderbulletin. Een magazine voor ouders met kinderen op het Bonifatiuscollege in Utrecht.

BOBElke vier maanden verhalen en columns over thema’s die puberouders boeien. Hoe gaan andere ouders om met thema’s als geld, online media en zelfstandig op vakantie? Ook de puber zelf komt aan het woord. Volgt ie het nieuws en vind ie dat de school actuele thema’s moet aansnijden? Zeker in deze tijd waarin meningsverschillen mensen in de maatschappij erg verdelen.

Heerlijk, zo’n team!

Als ZP-er werk ik veel solo. Ik bepaal zelf mijn planning, de projecten waar ik aan werk en op welke organisaties ik mijn acquisitiepijlen richt. In een redactie bepaal je samen. Wat wordt het thema, wie schrijft wat, wie kan input leveren of kent daarvoor de juiste mensen? Als ZP-er voelt zo’n redactie als een soort vangnet. Een warm bad dat inspireert en ter afwisseling bijzonder prettig werkt.

Lol om m’n eigen column

‘Doe jij dit keer de column?’. Alle hoofden draaiden naar mij. ‘Uh, ja. Prima!’. Het gaat hierbij niet zomaar om een column, maar eentje over je eigen kind. Anoniem, dat wel. Anekdotes genoeg, maar het moet er wel eentje zijn die ik wil delen. Die enigszins herkenbaar is en het liefst met een vleugje humor. Al schrijvend kreeg ik steeds meer lol. Ook even een glimlach op je gezicht? Lees mijn column hieronder.

Column Die van mij

BLOG ‘Schrijven voor webshops’

Een van mijn klanten heeft een webshop. Met héél veel producten. Producten die onderling verschillend zijn, maar ook met veel overeenkomsten. Hoe zorg je ervoor dat content onderscheidend is? Vier tips.

Lees verder
BLOG ‘Adverteren op Facebook’

Adverteer je nog niet op Facebook? Doen! Je kunt je doelgroep heel precies targetten en de kosten zijn aanzienlijk lager dan een advertentie in print of op tv. Alleen maar voordelen?…

Lees verder
BLOG ‘Puber column schrijven’

Als ouder van een puberzoon ben ik toegetreden tot de redactie van de ‘BOB’. Het Boni ouderbulletin. Een magazine voor ouders met kinderen op het Bonifatiuscollege in Utrecht. Elke vier…

Lees verder
Partners waarmee ik graag samenwerk

Ieder z’n vak. Ik werk al jaren samen met een aantal collega-ondernemers. In grotere tekstproducties, voor (web)design en fotografie. Weten wie?

Lees verder
Maatschappelijk Betrokken Ondernemer

Het Tekstburo is maatschappelijk betrokken partner van Stichting Krachtig Krommerijn in Bunnik. Ik zorg voor persberichten en verzorg de webredactie van de stichting. 

Lees verder