Tel: 06 - 37 33 59 68
Email: marjan@hettekstburo.nl

BLOG ‘Adverteren op Facebook’

Adverteer je nog niet op Facebook? Doen! Je kunt je doelgroep heel precies targetten en de kosten zijn aanzienlijk lager dan een advertentie in print of op tv. Alleen maar voordelen? Nee, je moet wel even goed opletten.

Plaatjes & Praatjes

Als je adverteert op Facebook en je voegt een afbeelding toe (en natuurlijk doe je dat, want zonder beeld kun je net zo goed niets doen), dan mag je plaatje maximaal 20% tekst bevatten. Ook als je een bericht promoot, past Facebook deze regel toe. Het kan gebeuren dat een afbeelding toch wordt toegestaan door Facebook, maar dat biedt je geen garanties. Gedurende de looptijd kan Facebook je advertentie alsnog afkeuren en dat is dan enorm vervelend.

Waarom is adverteren op Facebook dan toch aantrekkelijk?

  • Je bepaalt zelf de doelgroep.
  • Je bepaalt zelf de looptijd en budget van je advertentiecampagne.
  • Je kunt elk moment je advertentie aanpassen of stopzetten.
  • Je bepaalt zelf de regio waarin je wilt adverteren.
  • Onder de tab ‘Statistieken’ heb je continu inzicht in de resultaten van je campagne.

Zit je doelgroep op Facebook?

Voordat je Facebook inzet als mediakanaal, check je of je doelgroep op Facebook actief is. Hoe? Kies voor ‘advertentie maken’ en vul alle velden in. Alsof je echt gaat adverteren. Het enige wat je niet doet is de advertentie activeren. Facebook geeft je een indicatie van het aantal personen dat jouw advertentie gaat zien!

 

BLOG ‘Schrijven voor webshops’

Een van mijn klanten heeft een webshop. Met héél veel producten. Producten die onderling verschillend zijn, maar ook met veel overeenkomsten. Hoe zorg je ervoor dat content onderscheidend is? Vier tips.

Lees verder
BLOG ‘Adverteren op Facebook’

Adverteer je nog niet op Facebook? Doen! Je kunt je doelgroep heel precies targetten en de kosten zijn aanzienlijk lager dan een advertentie in print of op tv. Alleen maar voordelen?…

Lees verder
BLOG ‘Puber column schrijven’

Als ouder van een puberzoon ben ik toegetreden tot de redactie van de ‘BOB’. Het Boni ouderbulletin. Een magazine voor ouders met kinderen op het Bonifatiuscollege in Utrecht. Elke vier…

Lees verder
Partners waarmee ik graag samenwerk

Ieder z’n vak. Ik werk al jaren samen met een aantal collega-ondernemers. In grotere tekstproducties, voor (web)design en fotografie. Weten wie?

Lees verder
Maatschappelijk Betrokken Ondernemer

Het Tekstburo is maatschappelijk betrokken partner van Stichting Krachtig Krommerijn in Bunnik. Ik zorg voor persberichten en verzorg de webredactie van de stichting. 

Lees verder