Schrijftips

mobile first!
Hoe maak je je tekst mobielvriendelijk? [17-12-2018]

Mobile first! Schrijven voor mobiel

Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna 90% van de ondervraagden in 2017 met hun telefoon informatie opvragen en aankopen doen. Dit percentage zal in de komende jaren alleen maar toenemen.

Schrijf teksten daarom ‘mobile first’.
Ik geef je vijf tips voor goede mobiele content.

 

Zoekwoord eindeloos herhalen? Stop!
Leef je uit met synoniemen. [10-12-2018]

 

Google is steeds beter in staat om onderlinge verbanden te leggen tussen woorden. Stop daarom met het blijven herhalen van hetzelfde zoekwoord.

Synoniemen en Google. Hoe ga je te werk?

 

 

waarom je je eigen typefouten niet ziet [10-11-2018]

Waarom je je eigen typefouten niet zietMisschien is het jou ook weleens overkomen. De drukker heeft net alle brochures afgeleverd, 10.000 stuks in totaal. Je pakt een exemplaar uit de doos en slaat de brochure open. Dan gebeurt het. In a split second. Daar, een koeierd van een fout!


Hoe komt dit en hoe kun je typefouten voorkomen?

 

 

HOE SCHRIJF JE EEN AANTREKKELIJK PROFIEL? [09-11-2018]

Schrijftips online profielJij doet het vast ook: online netwerken. Natuurlijk kun je je profiel gedachteloos invullen of kopiëren vanuit je CV. Je bent vindbaar en dat is het. Punt.

Prima, als je je online netwerk als een digitale kaartenbak ziet. Maar het is echt een gemiste kans. Liever wil je toch dat potentiele opdrachtgevers of recruiters door je beschrijving geïnteresseerd in je raken.

3 schrijftips waarmee je je profiel sterker maakt

 

5 tips voor een goede kop. En hoe je de lezer prikkelt tot verder lezen.   [15-10-2018]

5 schrijftips voor een goede kopToen ik vorige week bij een congres voor tekstschrijvers was, kreeg ik tijdens de workshop bloggen onverwacht een vraag. ‘En jij, welke kop zou jij hierbij maken?’. De docent keek me vol verwachting aan. ‘Uhhuh, nou ja’, stamelde ik. Ik voelde dat ik rood aanliep en kon niets bedenken. 

Het schrijven van goede koppen is best lastig. Zeker als de druk wat hoger is. Maar een goede kop is goud waard. Want als de titel je lezer niet raakt, gaat ie niet verder lezen. En heb je voor niets je best gedaan.

Hoe maak je goede koppen?

 

WAT MOET ER OP DE HOMEPAGE VAN JE WEBSITE STAAN? [10-10-2018]

Wat moet er op je homepage staanIrritant bewegende sliders, een onduidelijk menu, nieuws waar je niet op zit te wachten.
Killing voor je homepage.

Bezoekers van je website willen in één oogopslag zien of ze bij jou goed zitten. Kun jij iets voor ze betekenen of niet? Is dat niet binnen een paar seconden duidelijk, dan zijn ze weg.

Wat moet er op de homepage van je website staan?